sunnuntaina, marraskuuta 04, 2012

Uutisia Tyrväältä - tai oikeasti Huittisista

Tyrvään Sanomat kirjoitti Huittisista löydetystä vanhasta sotatantereesta:
Muinainen sotatanner.
Muinainen sotatanner on löydetty Huittisten pitäjän Sammun kylän Wähänkäen maalta, noin kilometrin päästä kirkolta Tampereelle päin. Sanotun talon omistaja A. Wähäkäki rupesi tänä syksynä sulattamaan Hiukkawainio nimisen peltonsa mäkeä pelloksi, ja sitä tehtäissä on löydetty jotenkin läheltä maanpintaa suuri joukko ruostuneita keihäänteriä, isompia ja wähempiä; tikarinteriä useampaa laatua, weitsen teriä, muutamia hyvinkin suuria, miekkain kappaleita ja kahwain osia; pronssisia solkia, priiskoja ja wanhanaikuisia epoletteja, pronsiwitjain kappaleita; suitsien kuolaimet; spiraali- ynnä muita renkaita sekä joukko pronssi- ja rautakaluja, joiden tarkoitusta on waikea arwata. Siellä, missä näitä kaluja on löydetty, on myöskin ollut kalujen päällä taikka ruokamullan joukossa runsaasti mädännyttä luupulua, joiden rakenteesta ja laadusta woipi otaksua niiden olewan ihmisten luita.

Samasta uutisesta kirjoitti myös Aamulehti, Hämeen Sanomat, Tampereen Sanomat, Tampereen Uutiset, Aura, Päivälehti, sekä laajemmin asiaa valoitti Satakunta-lehti. He arvelivat löydöksen olevan Tanskalais-sodasta. Lehti kirjoittaa myös vielä kaivamattomista alueista.
Lieneekö jo kaivettu vai vieläkö Huittisissa muhii löytämättömiä aarteita. Toivottavasti nämä metallinpaljastaja-harrastajat eivät pilaa mahdollisesti kaivamattomia ja tutkimattomia paikkoja.

Entä miksi juttu Huittisista?
A. Vähäkäki oli syntynyt Tyrväällä. Jutun huomasin Tyrvään Sanomista. Ja onhan tämä mielenkiintoinen uutinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onpa kiva saada kommentteja! Saa kommentoida, antaa palautetta, ruusuja ja risuja.