tiistaina, tammikuuta 01, 2013

Tyrvään Kirjakaupasta kortteja

Joulua edeltävä aika tuntuu olevan aina yhtä kiireinen ja uusi vuosi tulee siihen samaan syssyyn. Useamapana vuonna olen joko unohtanut vallan joulukortit tai sitten olen ne jopa kirjoittanut mutta unohtanut viedä. Enää en edes yritä muistaa. Onneksi ystävät ja sukulaiset tietävät jo tämän. Silti jokainen saapunut kortti on erittäin iloinen asia, varsinkin näin sähköisen median aikana.

Olen lukenut Satun blogista hienoja tarinoita joulukorteista. Itsellänikin ovat aarteina mummoni minulle lähettämät joulukortit, jotka piti kaivaa esiin ja muistella.

Tyrvään Kirjakauppa ilmoitti 1.12.1895 Tyrvään Sanomissa joulu ja uuden vuoden korteista.
Ja kun mainoskin on vielä näin hieno niin olkoon tämä sitten samalla minun uuden vuoden toivotukseni:


Tyrvään Kirjakaupassa:
Uusia Joulu-, uudenvuoden- ja onnenetoivotus korttia suuri valikoima!
Joulukirjallisuutta!
Joulukuusen koristeita!
Jouluenkeleitä, y. m. y. m .
Kirjakaupan omisti perustaja A. O. Bäckman, joka oli myös apteekkari. Kirjakauppa sijaitsi nykyisen Pukstaavin paikalla sijainneessa talossa. Apteekkarista olisi paljon juttua, mutta paljon löytyy myös verkosta, joten katsotaan ehkä joskus teen koosteen. Sen verran merkittävä henkilö hän on ollut. 

Lienee turha mainita että Tyrvään Kirjakauppa on kuulunut elämääni aina. Kirjakellarin tonkiminen ja halpojen kirjojen ostaminen, musiikkilevyjen selaaminen ja ostaminen sekä koulukirjojen hankkiminen naapurikoulun käymistä varten. Nykyisin vähintään kerran vuodessa siellä on ihan pakko käydä. Siellä kirjakellarin perällä ovat paikallishistorioiden hyllyt, jotka ainakin pitää aina käydessä tarkistaa.

Lähde:
Tyrvään Sanomat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onpa kiva saada kommentteja! Saa kommentoida, antaa palautetta, ruusuja ja risuja.