tiistaina, joulukuuta 28, 2010

Tyrväästä


Selasin Kansallikirjaston lehtiä hakien muutamia ilmoituksia. Sattumalta törmäsin kirjeeseen Tyrväästä. Mikäs sen mukavampaa.

Kirjoittaja osoittaa huolensa oikeinkirjoitukseen Tyrvään kohdalla. Vaikka Tyrvää on kartalta kutistettu pieneksi kaupunginosaksi, tyrväänkyläksi, on meitä ulkotyrvääläisiä sen verran monta että tämähän on tärkeä asia tänäpäivänäkin!

Sanokaamme siis oikein Tyrväässä, Tyrväästä, Tyrvääseen kuten kirjeen kirjoittaja on lehdessä kirjoittanut.
En leikannut koko kirjettä vaan se on luettavissa netistä Kansalliskirjaston sivulta.

Terveisiä vaan sinne Tyrvääseen!

1 kommentti:

  1. Tyrvässä on edelleen nuoremman polven taivutus. Tämä viittaa melkoisesti siihen että nimenä Tyrvää tarkoittaa alunperin kuivalla maalla ollutta paikkaa. Näinhän ne yleensä suomen sanat menee, joskin tuo nimi ei alunperinkään ole suomea vaan näyttäisi olevan norjaa eli joltain ajalta ennen kuin Olavista tuli pyhä. Tässä olen siis eri mieltä arvoisien tutkijoiden kanssa. Mutta hehän eivät voineet tehdä tietokoneavusteista laajaa etsintää karttojen, sanakirjojen ja paikannimien läpi. Hämärässähän tuon sanan synty on, mutta varsin helposti pääsee parempaan todistelun kun arvon tutkijat aikanaan. Jätän nimen synnyn perinnöksi lapsilleni tai sitten kirjoitan siitä joskus Tyrvään Sanomiin. Tein laajan ontologisia ohjelmointikieliä koskevan itseopiskelun kolmisen vuotta sitten. Käytin viikkoja kun etsin kaikki mahdolliset lähteen Tyrvää-sanalle. Lopputulos oli yllättävän arkinen. Tavoitteeseeni pääsin eli selvisi miten tulevaisuudessa Bid Data -ympäristössä asioiden tekninen haku ja yhdistely tulee mullistamaan asiayhteyksien. Itselläni meni viikkoja ja varmaan lähivuosina (5-10) syntyy googleen tai muualla riittävän tehokkaita "ontologiakoneita". Niiltä voi sitten kysyä arvausta vaikkapa sanaan Tyrvää.

    VastaaPoista

Onpa kiva saada kommentteja! Saa kommentoida, antaa palautetta, ruusuja ja risuja.