tiistaina, joulukuuta 28, 2010

Sukututkimuksestani

Syksy on ollut niin kiireinen että en juurikaan ole ehtinyt harrastaa. Mutta nyt kun kiireet vähän hellittävät niin harrastus vie minut jälleen mukanaan täysillä.

Joulunpyhinä oli hyvää aikaa selvitellä mitä uusia kirjoja on kiinnostavilta alueilta tullut nettiin.
Sukuhistoriallinen yhdistys on lisännyt vaikka kuinka paljon, ihan hengästyttää se määrä mikä sinne on ilmestynyt. Arkistolaitoksen sivuilta Digitaaliarkistosta löytyy myös paljon uutta. Huh, tässähän menee viikko pelkästään jotta näkee mitä uutta on tullut!

Muutamia uusia kirjojakin on tullut hankittua. 1809 sota ja sen seuraukset ovat mielenkiintoista luettavaa, joten siihen liittyen tuli hankittua yksi kirja. Ja minkä upean karttakirjan sainkaan joulupukilta! Seppo Suvannon kirjoja olen etsinyt ja knaapista populiin löytyi antikvariaatista. Kirja on todella mielenkiintoinen, sillä lainasin sen aikanaan kirjastosta mutta totesin että se pitää saada itsellekin.

Viikonlopun saldona oli muutama nimi lisää tietokantaan. Silti mielenkiintoisin löytöni oli Hedvig Henriksdotter Ling s. 14.8.1840 Kangasala. Hän meni veljensä kanssa yhdessä Finlaysonille töihin ollessaan vain 15-vuotias. Veli oli 13. Lapset olivat siellä viisi vuotta, jonka jälkeen he menivät Messukylään. Niitä kirjoja ei ollutkaan netissä, joten ne pitää tarkistaa myöhemmin arkistossa. Minne he siellä menivät? Minne Hedvigin matka jatkui siitä? Veljen matkaa olen kartoittanut ja siitä myöhemmin lisää. Lasten esivanhempia on selvillä neljä polvea. Heitä selvitellessä olen tutustunut Kangasalan ja Sahalahden rippikirjoihin. Näitä molempia löytyy nyt netistä ainakin jonkin verran.

Tämä nyt oli ensimmäinen puhallukseni tuuleen. Katsotaan ehtiikö tätä jatkaman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onpa kiva saada kommentteja! Saa kommentoida, antaa palautetta, ruusuja ja risuja.