keskiviikkona, syyskuuta 21, 2011

Matti Mikonpoika Lindström

Matti oli Messukylän Takahuhdissa pitäjänräätälinä 1830-luvusta 1868 vuoteen asti. Tutustuin hänen räätälinuraansa käydessäni sukututkimuskurssia. Kurssin aikana opinkin monta mielenkiintoista asiaa käsityöläisten tutkimisesta. Ohessa löysin myös mielenkiintoisen palan sukuhistoriaa. Jotta Matti ei jää vain Sukujuttujen yhdeksi tietueeksi kirjoitin Matin tiedoista koosteen. Se on kuitenkin sen verran pitkä että tänne blogiin sen laittaminen ilman litterointien poistamista ei kannata. Siksipä vain liitän tähän linkin kyseiseen tiedostoon.

Matin dokumentteja hakiessani en löytänyt mestarikirjaa, joka olisi ollut hieno nähdä. Valitettavasti kaikkea ei aina saa. Käsityöläisiä tutkiessa kannattaa rinnalla pitää mielessä kulloinenkin laki joka käsityöläisiä koski. Ne selittävät usein miksi jotain on tehty niin kuin on tehty.

Ja kun kerran kuva kauniista dokumentista puuttuu, laitan tähän kuvan kauniista räätälien killan maljasta, joka oli Hämeen linnassa esillä vuonna 2009. Kyllä siitä on kelvannut poikien killassa ottaa neuvoa-antavaa.

1 kommentti:

  1. Kari Hintsalalla on blogissaan parempi kuva tästä upeasta maljasta:
    http://kaponieeri.blogspot.com/2010/11/moni-muistaa-varmaan-viela-vuoden-2005.html

    VastaaPoista

Onpa kiva saada kommentteja! Saa kommentoida, antaa palautetta, ruusuja ja risuja.